Tijden online inschrijven verruimd

zondag 25 juli 2021

Dit jaar is de online inschrijving verruimd

Deelname voor vier dagen t/m dinsdag 3 augustus 11.00 uur

Dagdeelname t/m vrijdag 6 augustus 11.00 uur

De vergunning is verleend

Laren, woensdag 21 juli

Woensdagmorgen heeft het bestuur zwart op wit bevestigd gekregen dat de gemeente Lochem de vergunning zal verlenen. Het bestuur benadrukt nogmaals dat de gezondheid van vrijwilligers en deelnemers voorop staat.  

We hebben er zin in om alle bekende en nieuwe deelnemers mooie routes aan te bieden in onze Achterhoek. Op gepaste afstand zullen we jullie welkom heten en we wensen jullie alvast fijne fietsdagen. 

Wilt u meefietsen? Dan dient u zich online in te schrijven. Dat kan zowel voor de gehele vierdaagse als voor de dagdeelname.

We hopen u graag zien op dinsdag 3 augustus of op één van de andere dagen!

UPDATE Laren, maandag 19 juli

We gaan ervoor!!

Wij mogen door met de voorbereidingen van een aangepaste fietsvierdaagse. Het bestuur benadrukt nogmaals dat de gezondheid van vrijwilligers en deelnemers voorop staat. Deelnemers kunnen hun stempelkaart, routebeschrijving en een versnapering halen op het evenemententerrein. Alle routes zijn natuurlijk van pijlen voorzien. Er vindt geen controle plaats van een vaccinatiebewijs of Corona App.


Schrijf je alvast in!


Deze week is een aangepaste aanvraag ingediend voor de evenementenvergunning. In deze versie zijn de regels, maatregelen en aanwijzingen verwerkt van het kabinetsbesluit van vrijdag 9 juli. Uit de gesprekken met de gemeente Lochem is het volgende bekend:
Voorkomen dient te worden dat meerdere mensen bij elkaar verblijven en een ‘opeenhoping’ ontstaat. Dit vergroot de kans op besmetting. Er is sprake van een doorstroomlocatie waarbij zo min mogelijk vrijwilligers op het terrein verblijven en de deelnemers direct na het halen van de documenten op de fiets stappen en aan hun fietsroute beginnen.

Op het terrein is de 1½ meter afstand van toepassing.
Er is voor iedere route een afhaalpunt .
Er is een duidelijke ingang en uitgang op het terrein aan de Verwoldseweg.
Dit betekent dat er dit jaar geen muzikaal programma en tenten zijn op het evenemententerrein.
Het is alleen mogelijk om vooraf in te schrijven en te betalen via de website voor vier dagen. We onderzoeken nog de mogelijkheid om vooraf in te schrijven en te betalen voor één dag.

Deelnemers en vrijwilligers ontvangen zo spoedig mogelijk een nieuwsbrief met aanvullende informatie. In week 30 ontvangen de deelnemers en vrijwilligers het laatste nieuws.

Namens het bestuur en vrijwilligers
Jaap de Boer (voorzitter)Laren, zaterdag 10 juli 2021

Gisteren, vrijdagavond 9 juli heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen. Volgende week vindt overleg plaats met de gemeente Lochem over de evenementenvergunning. We denken nog steeds in mogelijkheden en oplossingen. Zowel de gemeente Lochem als het bestuur doen hun uiterste best om het evenement te laten doorgaan binnen de regels die zijn gesteld.

We begrijpen de onzekerheid en verwarring bij de deelnemers en onze vrijwilligers. We hopen op een positief besluit, juist nu we zo ver zijn met de voorbereidingen en iedereen zin heeft in een verantwoord vierdaags fietsfestijn.

Ook nu geldt zodra er nieuws is wordt dit geplaatst op facebook en op onze website.

Fietsvierdaagse ‘De Achterhoek’


Laren, vrijdag 9 april 2021

Corona virus

Woensdag 7 april heeft het bestuur digitaal vergaderd. Unaniem hebben we besloten te starten met de voorbereidingen van de editie 2021. Dit besluit is natuurlijk met de intentie om daadwerkelijk van start te gaan. Op dit moment is het nog niet toegestaan om grootschalige evenementen te organiseren. Het bestuur verwacht dat begin augustus 2021 het wel mogelijk en toegestaan is om de Fietsvierdaagse ‘De Achterhoek’ 2021 te organiseren. We werken op dit moment meerdere scenario’s uit. Wij hebben de voorkeur uitgesproken om een volwaardig evenement te organiseren met grote tent, muzikaal middagprogramma en een kindermiddag op woensdag. Als blijkt dat dit (nog) niet mogelijk is dan gaan we in afgeslankte vorm van start. De gemeente Lochem heeft toegezegd mee te werken en mee te denken aan het uitwerken van de verschillende scenario’s. Achter de schermen zijn onze commissies hard aan het werk om editie 2021 mogelijk te maken.

Namens het bestuur en de vrijwilligers van de Fiets4daagse ‘De Achterhoek’.

Jaap de Boer