Hieronder vindt u een beknopte beschrijving van de routes van dit jaar.

(Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend)

Dinsdag 3 augustus

30 km ROOD Holten

Op de eerste dag van de Fietsvierdaagse gaat de 30 km route via het Larense Broek en De Wippert naar museumboerderij “Broer een leven lang boer”. Dit is een mooie stempellocatie, want er is ook van alles uit de historie te zien (mits geopend, entree niet inbegrepen). We vervolgen de route richting Beuseberg. Via Kattendaal en Kranegoor komen we weer op het F4d-festivalterrein in Laren. 

45 km GEEL Geesteren

De gele route gaat naar Geesteren en omgeving. We fietsen richting Exel en gaan bij de Exelse Tol naar Lochem, midden door het mooie centrum en Berkeloord naar Zwiep en via Beekvliet en de Heure naar het pittoreske Geesteren, waar restaurant “Baan” de stempelpost is. We vervolgen de route richting Nederbiel en komen Borculo binnen. Van hieruit gaan we naar De Lebbenbrugge en door het natuurgebied Stelkampsveld naar Barchem, om vervolgens “Onderlangs” naar Lochem te gaan en dan richting Klein Dochteren en Groot Dochteren om zo weer in Laren te komen. 

45 km BLAUW Okkenbroek

De blauwe route gaat richting Loo en Apenhuizen en komt in Okkenbroek, waar Dorpshuis ‘Ons Centrum’ de stempelpost is. Hierna vervolgen we de route naar Lettele. U fietst nu richting De Oude Molen  naar Bathmen, door het centrum, richting Zuidloo. Via Oolde komen we weer bij de finish. 

60 km GROEN Bronkhorst-Vorden

De lange route gaat vandaag naar Bronkhorst en Vorden. We gaan door Laren richting Almen en Warken langs kasteel ’t Ross en landgoed Ehzerwold en de Velhorst. Bij Warken steken we de grote weg Zutphen – Lochem over en gaan naar Vierakker. Daar hebben we onze eerste stempelpost, “theetuin Vierakker”. We fietsen verder naar het mooie stadje Bronkhorst en vandaar uit naar Baak. Daarna rijden we het mooie Vorden binnen en na Vorden tref je de tweede stempelpost, Bosrestaurant “De Reehorst” aan de Enzerinckweg. Via het Grote Veld en Klein Dochteren, waar we het Twentekanaal weer oversteken, gaan we weer naar Laren en komen we bij de finish. 


Woensdag 4 augustus

30 km ROOD Eefde

De 30 km route gaat vandaag door Laren richting Katgershoek  en oud-Harfsen richting Eefde. Bij camping “Het Waldhoorn” is de stempelpost voor deze route. Daarna gaan we langs het Twentekanaal naar de sluizen van Eefde en via het dorp Eefde richting de Gorsselse Heide en richting Harfsen en slingerend door het Harfsense Broek naar Laren

45 km GEEL Medler Vorden

De gele route gaat naar Exel en over het landgoed Ampsen  en de Armhoede, over het pad langs Twentekanaal en bij de Mogezompsbrug Twentekanaal oversteken. De grote weg oversteken en je komt in Nettelhorst om dan naar Zwiep en Barchem te fietsen. Na kasteel en landgoed De Wiersse vervolgen we de route richting Medler. Bij Wientjesvoort gaan we weer richting Wildenborch en door het Grote Veld naar Lochem. De stempelpost is bij ‘De Kaleberg’.Via de Molengronden verlaten we Lochem en steken het Twentekanaal over om via Rossweg en Dochterenseweg naar Laren te fietsen.

45 km BLAUW  Diepenheim

De blauwe route gaat vandaag richting Kranegoor en langs de Schipbeek naar Stokkum. We steken het Twentekaneel over en fietsen langs de Regge richting Het Weldam. Bij camping “De Mölnhöfte” is onze stempelpost. Daarna gaan we naar het mooie stadje Diepenheim en slingeren we binnendoor richting de Stokkumerbrug en fietsen over het kanaalpad langs het Twentekanaal naar de Armhoede en gaan via Ampsen terug naar Laren.

60 km GROEN Schalhaar-Lettele

Deze 60 km route gaat via de nieuwbouwwijk “het Schoneveld” naar Harfsen. Net voor de bebouwde kom van Harfsen gaan we de Oude Larenseweg op en vervolgens richting (kasteel) Dorth. Door Dortherhoek tot net voor Bathmen, waar we langs de Schipbeek fietsen richting De Bannink en Colmschate. We fietsen langs De Vijfhoek naar de Oerdijk om naar Schalkhaar te gaan. Langs de rand van Schalkhaar en Deventer gaan we naar Diepenveen, waar we aankomen bij de stempelpost “Hof van Salland”. Dan naar De Rande en via de Randerstraat naar Tjoene  en Frieswijk. In Lettele aangekomen hebben we daar de tweede stempelpost, restaurant “De Koerkamp”. Via de “Oude Molen” gaan we naar Bathmen en hier ook weer een stukje langs de mooie Schipbeek richting het Lendenpad naar Laren en naar de finish.


Donderdag 5 augustus

30 km ROOD Grote Veld Lochem

De rode route gaat door Laren richting Katgershoek naar Almen. We fietsen een stukje langs de Berkel en dan via de Lage Lochemseweg en de Almenseweg naar onze stempelpost “Rustpunt Heidepol”. We vervolgen de route naar het Grote Veld en komen door Lochem. Via de Molengronden verlaten we Lochem weer om bij de Exelse Tol binnendoor oa over het Zomerpad weer naar de finish te gaan.

45 km GEEL  Okkenbroek

De gele route gaat richting Loo en Apenhuizen en komt in Okkenbroek, waar Dorpshuis ‘Ons Centrum’ de stempelpost is. Hierna vervolgen we de route naar Lettele. U fietst nu richting De Oude Molen  naar Bathmen, door het centrum, richting Zuidloo. Via Oolde komen we weer bij de finish. 

45 km BLAUW  Geesteren

De blauwe route gaat naar Geesteren en omgeving. We fietsen richting Exel en gaan bij de Exelse Tol naar Lochem, midden door het mooie centrum en Berkeloord naar Zwiep en via Beekvliet en de Heure naar het pittoreske Geesteren, waar restaurant “Baan” de stempelpost is. We vervolgen de route richting Nederbiel en komen Borculo binnen. Van hieruit gaan we naar De Lebbenbrugge en door het natuurgebied Stelkampsveld naar Barchem, om vervolgens “Onderlangs” naar Lochem te gaan en dan richting Klein Dochteren en Groot Dochteren om zo weer in Laren te komen.

60 km GROEN Goor-Markelo

De langste route gaat over landgoed Verwolde, langs De Dikke Boom en Holmershuizen en Markelose Broek via de Bergweg naar Markelo. Van daar gaan we via de Herikeres richting de Schoolbuurt naar de eerste stempelpost Theetuin “De Schutte”. We vervolgen de route naar Goor en  richting Zeldam om daarna een prachtig stuk langs de Regge te fietsen.  Via Elsenerbroek en Elsen gaan we weer naar de Diependaalseweg om bij camping “De Bovenberg” de tweede stempelpost aan te doen. We gaan weer richting Markelo, door buurtschap “Achterhoek” langs de zandwinning “De Domelaar” en via Kattendaal en Kranegoor naar het Festivalterrein.


Vrijdag 6 augustus

30 km ROOD  Oxe

Deze 30 km route gaat via het Lendenpad richting Zuidloo, langs het “Broake Bos” naar de Gorsselseweg en de Oxersteeg. Hier hebben we bij melkveebedrijf “De Mariahoeve” de stempelpost. Daarna vervolgen we de Oxersteeg om langs huize Oxerhof te komen. Via Harfsen en Oolde gaan  weer in Laren door het nieuwbouwplan “Het Schoneveld” naar de finish.

45 km GEEL   Diepenheim

De gele route gaat vandaag richting Kranegoor en langs de Schipbeek naar Stokkum. We steken het Twentekaneel over en fietsen langs de Regge richting Het Weldam. Bij camping “De Mölnhöfte” is onze stempelpost. Daarna gaan we naar het mooie stadje Diepenheim en slingeren we binnendoor richting de Stokkumerbrug en fietsen over kanaalpad langs Twentekanaal naar de Armhoede en gaan via Ampsen terug naar Laren.

45 km BLAUW  Medler Vorden

De blauwe route gaat naar Exel en over het landgoed Ampsen  en de Armhoede, over pad langs Twentekanaal en bij de Mogezompsbrug Twentekanaal oversteken. De grote weg oversteken en je komt in Nettelhorst om dan naar Zwiep en Barchem te fietsen. Na kasteel en landgoed De Wiersse vervolgen we de route richting Medler. Bij Wientjesvoort gaan we weer richting Wildenborch en door het Grote Veld naar Lochem. Via de Molengronden verlaten we Lochem en steken het Twentekanaal over om via Rossweg en Dochterenseweg naar Laren te fietsen.

60 km GROEN Borculo-Beltrum

Vandaag gaat de lange route binnendoor naar de Exelse Tol en door het centrum van Lochem. Over de Goorseweg verlaten we Lochem om via Nettelhorst naar Borculo te gaan. Ook hier gaan we door het centrum van dit stadje en verlaten Borculo om naar de eerste stempelpost te gaan, nl “IJsboerderij Dommerholt”. Van hieruit gaan we naar Beltrum en vervolgens fietsen we een prachtig stuk langs de Slinge en komen bij de tweede stempelpost uit, nl restaurant “Kerkemeijer”. We komen daarna langs “De Lebbenbrugge” en via de Boschheurne naar Barchem. Dan gaan we “Onderlangs” naar Lochem en via Aalsvoort en de Dochterenseweg komen we weer in Laren.