Op deze pagina vindt u achtereenvolgens informatie over de routes, het middagprogramma, het bestuur en de vrijwilligers en de cultuur en natuur in de omgeving de Achterhoek.

Bij de tab ‘actueel nieuws’ kunt u lezen over de noodzakelijke aanpassingen van de fietsvierdaagse ‘De Achterhoek’ editie 2021

Routes

U kunt dagelijks kiezen uit wisselende routes van ca. 30 (gezins/kinderroute), 45 en 60 kilometer. In verband met de grote belangstelling voor de 45 kilometerroute zijn er per dag 2 routes. Op deze wijze wordt het onderweg nog rustiger en kunt u nog meer van de schitterende omgeving genieten. Wij hebben het zo voor u georganiseerd dat het mogelijk blijft elke dag een andere route te kiezen. De routes brengen u langs de mooiste plekjes van de Achterhoek en Salland. Natuurlijk kunt u gedurende de gehele route genieten van prachtige landelijke vergezichten, karakteristieke Achterhoekse boerenhoeves, bossen en landerijen en elk jaar nemen wij ook een vleugje Twente mee. Enkele weken voor de start plaatsen wij een korte beschrijving van de verschillende routes op de website.

Middagprogramma

Iedere dag kunt u in de tent genieten van entertainment. Van een shantykoor tot een dansgroep en van een grote groep ‘kearls’ tot een one-man-show. Daarnaast proberen we altijd een gezellige activiteit of ludieke actie te organiseren. In de tent valt er genoeg te beleven.
Het programma voor 2020 wordt later bekend gemaakt..

Het bestuur en vrijwilligers

Zonder de grote groep vrijwilligers (meer dan 60!) kan de Fietsvierdaagse niet bestaan. Een groot gedeelte van de vrijwilligers is al jaren actief voor de Fietsvierdaagse. Het bestuur bestaat uit: Gerrit Schepers (penningmeester), Anja de Vegt (secretariaat), Arnoud Schoolen (commerciële zaken), Jan Nijland (routes), Jaap de Boer en Jolien Braakman (PR).

Cultuur & Natuur

In het Achterhoekse coulisselandschap is veel cultuur en natuur te vinden zoals de Lochemse Berg, boswachterijen in Ruurlo en de vele kronkelende beekjes en oude boerderijen. Daarnaast is de Achterhoek rijk aan kastelen en landhuizen. Vorden is met acht kastelen een van de meest kastelen-rijke dorpen van Nederland. Maar ook het afwisselende natuurschoon van de Holterberg is een reden om de Achterhoek te bezoeken. En natuurlijk ons eigen Huis Verwolde met bijbehorend landgoed en een bezoekje aan de “Dikke Boom” (de dikste eik van Nederland) zijn zeker de moeite waard.